29 December 2007

Jocurile de altadata

Acest articol este pentru cei ce au fost impresionati de jocurile vechi si vor sa le readuca la viata.

Jocuri ce merita jucate:
+ NES: Super Mario Bros, Bomberman, Legend of Zelda, Battle City
+ SNES: Super Metroid, Killer Instinct, Final Fantasy III, Super Mario World
+ SEGA: seria Sonic, Vector Man

Prin emulator se intelege un programel destept ce ruleaza pe computerul dumneavoastra si poate executa programe care nu sunt dedicate PC-ului. Acesta pur si simplu imita comportamentul consolei/sistemului. Pentru a putea juca Bomberman, de exemplu, va trebuie un emulator de NES si o "imagine a jocului" (intalnita si sub numele de ROM).
In cele ce urmeaza va voi arata cum sa emulati un NES si sa jucati ceva pe el. Nu uitati ca un emulator de NES poate executa doar imagini de NES, nu si de alte console.
Personal am ales NesterJ ca emulator pentru Nintendo Entertaining System. Acesta poate fi descarcat daca dati click aici. Despachetati arhiva si creati un folder nou pentru emulator. Acum va mai trebuie doar imaginea de joc. Descarcati orice va face cu ochiul de aici din categoria [ROMS --> NES] si depachetati si aceasta arhiva (daca exista). Deschideti NesterJ, configuratii controllerul din meniul [Option --> Controllers...] si apoi deschideti prin [File --> Open ROM] imaginea jocului descarcat anterior. Acum jocul ar trebui sa ruleze fine and dandy.
Daca aveti vreo nelamurire postati aici. Spor la joc si mult noroc.