27 January 2008

Super Mario Screen Mate v3

Iata ca s-a relansat Super Mario Screen Mate! De data asta nu are probleme cunoscute si ruleaza fine and dandy! Producatorul e constient ca Mario a devenit un simbol pentru gaming si de aceea a hotarat sa continue si pe viitor dezvoltand acest screen mate. Ce poate sa faca Mario? Poate sa fie linistit sau agitat, poate sa caute pe Google, YouTube sau Wikipedia, poate sa retina alarme, sa va spuna ora, sa va atace mausu si multe altele...
Periodic vor aparea noi versiuni ale acestui companion cu multe noi facilitati si imbunatatiri.

14 January 2008

Legacy of Kain: Soul Reaver

Producator: Crystal Dynamics; Publisher: Eidos Interactive
----------------------------------------------------------------------
Parti bune: + poveste geniala, + conceptul de lumi paralele
Parti nu-prea-bune: - camera frustranta, - devine putin banal spre sfarsit

Cine isi mai aduce aminte de Blood Omen: Legacy of Kain? Era acel joc lansat prin 1996 de Silicon Knights care semana putin cam mult cu Legend of Zelda si avea ca protagonist un vampir pe nume Kain... Eh, poate nu a facut multe valuri atunci, dar majoritatea au fost atrasi de povestea lui matura si aparte. Continuarea lui Blood Omen este Soul Reaver, produs de data aceasta de Crystal Dynamics si lansat in 1999. Acesta are acum mediu complet 3D si este mai mult action-adventure. Jocul incepe cu un cinematic care ne pune in tema: au trecut cateva sute de ani de cand Kain a devine conducatorul vampirilor. Intregul Nosgoth se reduce incet incet la ruine fiind intro continua decadere. Intre timp Kain omoara cativa calugari Sarafan pe care ii transforma in vampiri si ii tine alaturi de el. Totul mergea bine si frumos pana cand Raziel, unul din locotenentii lui Kain, evolueaza inaintea lui Kain, primind in "dar" un set de aripi. Revoltat, Kain ii sfasie aripile, dupa care il arunca intr-un cimitir reprezentat de un vartej mare de apa ("lake of the dead"). "Eternity passed" si Raziel se trezeste pe fundul lacului adus la "viata" de o entitate numita "the Elder God". Dupa o lunga naratiune aflam ca acest Elder God doreste moartea lui Kain. Raziel acum si-a pierdut o mare parte din aspectul sau si maxilarul iar el isi schimba meniul, acum preferand suflete in loc de sange. Gravy! Aripile raman oarecum functionale si va vor folosi in prima parte a jocului si nu numai... Mai tarziu veti putea sa capatati forma materiala, deoarece la inceput sunteti captivi in lumea spectrala, o varianta ciudata si alambicata a lumii reale in care plutesc suflete pe ici, pe colo si alte creaturi urate. Capacitatea de a trece dintro lume intr-alta este disponibila aproape mereu si asta va e de folos in rezolvarea multor puzzleuri. Crearea a doua planuri relativ diferite ofera un gameplay interesant jocului. Zeci de secvente cinematice sunt presarate expunand foarte bine povestea jocului. Actiunea se rezuma la rezolvat puzzleuri si omorat vampiri prin diverse metode. Dupa un timp pe mana dreapta a lui Raziel isi va face aparitia o unda de enegie din care va iesi o sabie cu dimensiuni respectabile numita "Soul Reaver". Cu ajutorul acestei sabii si al puterilor obtinute pe parcurs va faceti cale mai departe prin nivele, ajungand in cele din urma sa-l infruntati pe Kain.
Jocul aceta exceleaza in primul rand prin povestea sa extraordinara si prin conceptul de dimensiuni paralele prin care poate raziel sa parcurga jocul. Merita jucat, dar va anunt ca acest titlu are inca 3 continuari si ca Raziel nu-si mai doreste revansa fata de Kain, care pana la urma nu este personajul negativ. Felicitarile mele celor de la Crystal Dynamics pentru intreaga serie Legacy of Kain!


Legacy of Kain portal: http://www.nosgoth.net/Soul_Reaver/index.html
Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Legacy_of_Kain:_Soul_Reaver

Bomberman

Da, Bomberman! Este unul dintre cele mai vechi si indragie jocuri vreodata. orice prezentare a sa ar fi inutila. Micul robotel care pune bombe aruncandu-si inamicii in aer exista din 1983, cand a fost creat de japonezii de la Hudson Soft. De atunci s-au lansat lansat anual jocuri bazate pe conceptul lui atat de simplu si distractiv.
Primul joc din serie il avea ca protagonist pe un lucrator in fabrica de bombe care incearca sa iasa din fabrica si sa scape de gardieni. El putea sa puna bombe care explodau inlaturand orice din calea lor. Urmatoarele jocuri au patrsat conceptul si au adaugat elemnte in plus precum inamici mai puternici cu abilitatea de a supravietui exploziei, de a va ametii si chiar de a trece prin ziduri. Pentru ca jocul sa fie totusi castigabil jucatorul a capatat si el mai multe abilitati precum calaritul diferitelor creaturi, aruncarea bombelor la distanta si multe alte bonusuri.
De mentionat mai este si faptul ca Bomberman se poate juca pe acelasi calculator de catre doua persoane in modul battle.
Puteti juca cu un emulator pentru SNES urmatoarele titluri: Super Bomberman, Super Bomberman 2, Super Bomberman 3, Super Bomberman 4, Super Bomberman 5. Pentru a le descarca dati click pe oricare titlu de mai sus. Spor la joc!

13 January 2008

Cele mai bune jocuri ale anului 2007

Iata ca anul 2007 s-a incheiat si au inceput sa se formeze listele celor mai bune jocuri ale anului.
Mai jos aveti lista acestora sortate in functie de gen.

Best First Person Shooters:
Call of duty 4: Modern Warfare, Crysis, Bioshock

Best Role Playing Game:
Elder Scrolls IV: Oblivion, The Witcher, Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer

Best Real Time Strategy:
Command & Conquer 3, World in Conflict, Supreme Commander

Best Racing:
Colin McRae DiRT, TrackMania United, Test Drive Unilimited

Best Simulator:
Silent Hunter 4, Flight Simulator X, Blazing Angels 2

12 January 2008

Ce se mai aude de Starcraft II

Iata ca in studiourile gigantului Blizzard se mai lucreaza si la altceva decat la orci si elfi… Starcraft II e din ce in mai aproape de lansare. Initial mult asteptatul Starcraft II trebuia sa fie lansat pe 19 mai, dar potrivit unei stiri recente producatorul il va lansa “cand va fi gata”. Asa a procedat Blizzard dintotdeauna, dar niciodata nu si-a dezamagit fanii.
Ce stim deocamdata despre joc:
+ rasele cu care veti putea juca raman aceleasi: Terran, Protoss, Zerg
+ se pastreaza vechile unitati cu mici imbunatatiri si se adauga unitati complet noi
+ gameplayul se concentreaza pe lupte, asa ca managementul va fi redus
+ eroii din Stacraft (Jim Raynor, Kerrigan, Zeratul) vor fi prezenti si aici
+ actiunea se petrece la 8 ani dupa evenimentele de la add-onul Brood War
+ poate rula atat pe Windows XP sau Vista cat si pe sitemele Mac
+ grafic vorbind Starcraft II promite a fi un adevarat spectacol vizual cu lupte de pana la 300 de unitati simultane pe ecran - cred si eu, e vorba de un joc produs de Blizzard. Alte detalii nu au mai fost oferite, dar cu siguranta Blizzard stie in ce isi investeste timpul si banii. Iata mai jos unul din multele mostre ale jocului:



Wik and the Fable of Souls

Producator: Reflexive Arcade
Publisher: Reflexive Entertainment

Recent ma invarteam pe net cautand jocuri bune cand am dat peste “Wik and the Fable of Souls” de la Reflexive Arcade. Avea pe coperta o creatura ce arata ca o broasca urata sau ca un gollum broscos cu par ciufulit si portocaliu. Creatura se numeste Wik. Jocul acesta adunase o gramada premii si awards de la Independent Games Festival asa ca mi-am propus sa-l incerc. Instalarea a durat putin pentru ca are sub 50 de MB tot jocul. Odata intrat in joc m-a intampinat o melodie vesela si mistica acompaniata de capul creaturii cu ochii cat cepele. Mi-am creat un nou cont, navigabilitatea prin meniuri e usoara, am citit putin din poveste (pacat ca este doar text) si am ajuns in sfarsit sa il joc. Gravy! Chiar sunt un fel de broscuta care topaie de colo colo si care se poate agata cam de orice cu limba sa lunga si lipicioasa. Pentru a topai cu wik nu va trebuie decat mausu, asa ca intelegi ca o foarte buna precizie este necesara. Scopul jocului este sa va hraniti amicul (alta creatura, nu ma intrebati ce e, stiu doar ca mananca miere si scrubs) cu niste viermisori relativ draguti (scrubs). Asta n-ar fi vreo problema daca nu trebuia sa concurati pentru scrubs cu o armata intreaga de gaze si insecte si daca Slotham nu ar pleca efectv din ecran. Cum il hranim pe Slotham? Simplu: intimdem limba dupa scrub si il aruncam spre Slotham. Putem tine tine in gura conuri de bran si alte gaze si pentru a le folosi pe post de proiectile. Ciudatul se manifesta prin acest joc, dar e distractiv si captivant!
Aveti 120 de nivele in modul Story ai alte nustiucate in modul Challenge, destul de multe incat sa nu il terminati prea repede. Grafica jocului este foarte detaliana, pe alocuri ambigua si pe alocuri alambicata, aduce foarte mult cu basmele si cu Lord of the Rings. Personal mi-a placut jocul acesta foarte mult. Isi merita cu siguranta premiile capatate pentru originalitate si inovatie. Exte total atipic si diferit fata de orice am jucat, dar este foarte bun. Merita jucat!

Gameplay: 8/10
Story: 8/10
Grafica: 10/10
Sunet: 10/10
Feeling: 10/10

03 January 2008

Fallout 2

Publisher: Interplay
Producator: Black Isle

"War, War never changes..." a ramas una dintre cele mai memorabile citate din istoria jocurilor. Cu aceasta replica incepe povestitorul din Fallout sa ne introduca in atmosfera Wastelandului. Actiunea jocului se desfasoara pe tinutul statelor unite undeva in viitor. De ce "wasteland"? in principiu din pricina unor bombe nucleare. Cu putin noroc omenirea reuseste sa se retraga in buncare subterane numite "The Great Vaults". Timpul trece si continentul se tranforma intr-un desert hazardos si radioactiv. In Fallout (primul) sunteti pus in rolul unui vault dweller. Acesta este trimis afara sa gaseasca un chip de purificare al apei la un Vault vecin. In cautarile lui este intampinat de cultura creata la suprafata dupa razboi: vacile au 2 capatani, sunt putine orase, lumea este depandenta de Jet si mai nou o organizatie guvernamentala vrea sa puna capat omenirii expuse la radiatii. Povestea din Fallout 2 are loc la 80 de ani dupa evenimentele din primul joc si il are ca protaginist pe descendetul direct al eroului de atunci. Acesta este stabilit in Arroyo, un sat de tribali si este rugat sa gaseasca un GECK necesar pentru ca satul sau sa supravietuiasca unei mari secete. Un GECK - Garden of Eden Creation Kit, eh, oricine are asa ceva... sau nu. Partea buna e ca un GECK se afla in "The holy 13" (Vault 13). Partea proasta e ca nu stiti cum sa ajungeti acolo si ca povestea nu se termina dupace il luati.
Mecanica jocului este superba. Playerul are numeroase caracteristici si trasaturi care il vor influenta pe toata durata jocului. Principalele trasaturi sunt: Strength, Perception, Endurance, Charisma, Intellingence, Agility si Luck. Va puteti plimba liber pe o harta principala si puteti sa va stabiliti in orice loc. De asemenea mai mult ca sigur ca va veti intalni aleatoriu cu hoti, talhari, mafioti, diferite caravane, insecte gigante si foarte rar veti da peste un "special encounter" de genu: echipaj din Star Trek mort, caine blestemat care va urmeaza, poet din munti sau Regele Arthur in cautarea Grenazii Sfiinte. Odata ce va stabiliti intr-un oras il puteti explora stazile, cladirile, subteranul si locurile ascunse. Puteti vorbi cu orice NPC care are ceva de spus. Puteti chiar sa furati orice iar cand sunteti prin treceti in modul combatativ, aici incepe distractia - si tactica. Odata ce ati intrat in modul combatativ uniatile se misca pe rand pe harta impartita in hexagoane mici. Aveti un numar limitat de action points care le puteti folosi ca sa mergeti, sa va accesati incventarul, sa trageti si cam orice. Faptul ca orice battle e o provocare si nu se rezuma la un hack'n'slash haotic in timp real gen Gothic si altele este extraordinar.
Grafica jocului nu exceleaza deoarece un Wasteland nu arata prea dragut si viu dar totul este foarte ingrijit si detaliat. Jocul nu se lauda cu miliaone de triunghiuri randate si cu efecte speciale de ultima ora. Coloana sonora este compusa din melodii ritmate in tema cu atmosfera in care va aflati. Umorul presarat in joc este genial si subtil. Fallout 2 descrie o lume foarte trista si de aceea este necesar un umor negru care sa faca haz de necaz. "Most people have evil spirits. You, you have stupid spirits. Go see shaman, get hole in head.", "Is that a REAL robot?, Yeah, but don't bother it. I think it wants to destroy the human race." "When I was five, my uncle was decapitated by a watermelon."
Fallout 2 are un gameplay fantastic si o poveste buna insotita de questuri, itemuri si pesonaje traznite care va motiveaza sa il continuati. Avand in vedere numarul aproape nelimitat de posibilitati si faptul ca multe lucruri in Wasteland se intampla aleatoriu ii ofera o rejucabilitate foarte ridicata - mereu va ramane valabila intrebarea "dar daca nu faceam asa?".


Gameplay: 10/10
Story: 10/10
Grafica: 8/10
Sunet: 8/10
Feeling: 10/10