29 July 2008

Mutant Storm

Titlul jocului descrie perfect atmosfera jocului de fata. Pe scurt: sunteti o nava (chestie) care trageti cu sute si mii de gloante (colorate) in fel si fel de inamici (producatorul sustine ca sunt peste 30 de feluri de inamici... eu am pierdut numaratoarea). Ceea ce am descris mai sus suna foarte banal, si poate chiar asa este, dar culorile, sunetele si valurile de inamici care va astepta fac jocul sa fie foarte bun pentru ceea ce isi propune - un arcade simplu si distractiv! Evident aveti power-ups care va dubleaza-tripleaza debitul de proiectile, va ofera scut si altele... Jocul necesita suport pentru DirectX 9.0 si are tot dreptul sa ceara asta deoarece grafica va ia repede ochii si nici nu apucati sa relizati cate minunatii se plimba pe ecran. In ciudat faptului ca pe ecran pot aparea simultan toate culorile curcubeului (probabil pentru un efect psichedelic) Mutant Storm este foarte aspectuos. Versiunea full are in total 89 de nivele, dar merita sa jucati si demo-ul care contine cam o treime din ele - o portie destul de mare. Merita jucat!

Download Mutant Storm


28 July 2008

Bubble Tank 2

Jocurile flash nu sunt prea notabile, dar unele reusesc sa isi mentina jucatorii prin gameplay echilibrat si fun. Bubble Tank 2 este un soi de shoot'em'up in care beneficiati de upgraduri cand omorati X baddies. Sunteti reprezentat de o adunatura de bule rotunde si shiny care se inmultesc cand colectati alte bule :P (evident inamicii sunt reprezentati de alte bule iar proiectilele tot bule sunt si ele). In concluzie jocul este fun si are un design ingrijit! jocul va ofera si ragaz intre rafalele de inamici, asa ca stresul apare mai greu si puteti sa-l continuati fluid.

Joaca Bubble Tank 2

P.S. Incercati mai multe jocuri de la Armor Games... majoritatea sunt interesante

27 July 2008

Fallout 3 - Preview de la E3 2008

Iata ca la E3 de anul acesta au fost prezenti si baietii de la Bethesda. De ceva timp acestia lucreaza la Fallout 3. Ca sa va reamintesc, Fallout 1 si 2 sunt capodopere create de Black Isle (care acum e inactiv), iar Interplay, publisherul primelor doua titluri a vandut licenta Fallout creatorilor seriei Elder Scrols (Bethesda). Noii developperi au ales pentru Fallout 3 un motor grafic mai performant care stie sa randeze 92735649 poligoane/secunda si... da! perspectiva first person. Probabil toti fanii seriei nu vor primii vestea prea bine... dar poate, poate jocul nu va fii un esec cu grafica sclipicioasa, ci un RPG cu un gameplay bun, cum ne obisnuisera cei de la Black Isle.

Iata un preview de la E3 2008



Site oficial: http://fallout.bethsoft.com/eng/home/home.php

26 July 2008

Painajainen

Titltul de mai sus este scris corect, este numele unui joc genial creat de acelasi Virtanen care a realizat Seven Minutes si multe altele. Spun ca este genial deoarece nu am mai vazut vreodata asemenea artwork (ciudat dar palcut) si gameplay bazat pe explorare si putine puzzleuri. Jocul prezinta mai multe zone care sunt inaccesibile sau greu accesibile fara powerup-uri (fluturei). Cand dobanditi un fluturel nou capatati abilitati noi: puteti sari, sa zburati, impingeti sau aruncati corpuri in aer, vedeti in intuneric, inotati... si altele. Tin sa mentionez ca pe tot parcursu jocului veti fi acompaniati si de melodii simple, dragute cu diferite tematici in functie de nivelul curent. Chiar daca pare ciudatel jocul, nu strica sa il incercati, e original odihnitor si fara de momente frustrante.

Descarca Painajainen
Site oficial de unde puteti descarca mai multe jocuri

25 July 2008

Seven Minutes

Virtanen este unul dintre acei producatori indie/independenti cu o lista considerabila de jocuri. Seven minutes este unul dintre acestea, un puzzle-platformer cu o atmosfera ciudata, dar originala. Jocul este compus din mai multe nivele cu un grad mediu de dificultate si trebuie sa-l terminati in maxim 7 minute. In ciuda faptului ca dureaza atat, poate fi terminat in 2 moduri, unul evident si unul mai putin.

Descarca Seven Minutes
Site oficial de unde puteti descarca mai multe jocuri

03 July 2008

Patapon

Patapon este genul de joc care imprumuta conceptele altor jocuri, le amesteca ca pe plastilina si creeaza ceva unic si incantator. Reteta lui Patapon consta in amestecarea gameplayului unui joc bazat pe ritmul apasarii tastelor cu elemnte de RTS si RPG (o retatea foarte reusita). It alte cuvinte: Patapon nu seamana cu niciun joc de pana acum.
Creat de
Interlink, acelasi studio care a facut in 2006 LocoRoco, Patapon va pune in rolul unei zeitati care este venerata de un trib ciudat. Pataponii au fost alungati de pe teritoriul lor de catre armata Zigaton, iar voi trebuie sa-i ajutati sa-si recapete satul. Fiindca ati aparut cand aveau mai multa nevoie, tot voi trebuie sa si conduceti tribul spre un loc misterios, Earthen, pentru ca satenii sa se uite a un obiect numit simplu "IT". Pataponii sunt un trib de luptatori, dar nu vor face nimic fara sa primeasca instructiuni de la Atotputernicul - acela fiind voi.
Interactionati cu tribul cu ajutorul a 4 tobe de razboi (pata, pon, chaka, don), fiecare reprezentate de unul din butoanele PSP-ului. Ordinele trebuiesc date pe rand razboinicilor intr-o combinetie anume. Tribul vostru poate sa inainteze sau sa atace in functie de bataia tobelor, ceea ce va va ajuta sa treceti de primele nivele. Pe parcurs invatati cantece noi care ii fac pe Pataponi sa incarce, sa se apere sau sa se retraga. Pe langa aceste cantece veti mai invata sa va folositi puterile de zeu pentru a crea 4 tipuri de evenimente speciale, cum ar fii un cutremur imens.
Aveti la dispozitie 6 tipuri de unitati: arcasi, soldati, calareti, muzicieni, oameni cu sulite si uriasi inarmati cu ciocane. Nu aveti voie sa luati decat 3 tipuri de unitati in fiecare misiune si trebuie sa alegeti bine combinatia care va va trece nivelul.
Exista peste 30 de nivele care contin mai mute feluri de misiuni: vanatori, lupte si bossi. In nivelele de vanatoare trebuie sa adunati resurse pentru trib de la creaturile bizare din lumea Patapon. Nivelele de lupta au obiective clare: salvarea unui Patapon capturat sau distrugerea unei fortarete de-a lui Zigaton. Pentru ca puteti sa luati armele inamicilor ucisi, luptele sunt si un prilej bun de a va face munitie fara sa consumati resurse. Luptele cu bossii sunt cele mai grele pentru ca trebuie sa invatati patternul bossului ca sa-l atacati la momentul potrivit, altfel nu aveti nicio sansa.
Cand nu va conduceti armata in lupta sunt multe lucruri pe care puteti sa e faceti in baza voastra. Mai multe mini-jocuri bazate pe ritm va sunt puse la dispozitie ca sa sporiti resursele tribului sau ca sa faceti mancare pentru Pataponi. Exista si un copac al vietii la care plantati mancare si pietre si se nasc noi luptatori. Majoritatea luptatorilor sunt alb-negru, insa cei mai puternici si mai rari au ochii coorati in portocaliu, albastru sau verde.
Ca in majoritatea RPG-urilor colectarea de arme si armuri noi este foarte importanta, iar luptatorii vostri vor arata foarte bine la finalul jocului.
Patapon este un joc minunat, cu niste bossi pe care va va face placere sa-i omorati si cu arme si armuri interesante si variate, dar in primul rand este un rhythm-game. Daca prindeti tonul veti putea sa dati multe ordine unul dupa altul si muzica foarte ritmata si frumoasa va va ajuta.
Nu a mai existat un astfel de joc pana acum. Este o combinatie de RTS usor si joc ritmic. Oricine are un PSP ar trebui sa-l incerce - nu veti regreta!