09 April 2011

Super Mario Galaxy 2

Mario este probabil cel mai cunoscut personaj din lumea jocurilor de consola. Instalatorul cu mustata care topaie imbracat in salopeta si mananca ciuperci porneste intr-o noua aventura in Super Mario Galaxy 2. Fiind o continuare a Super Mario Galaxy, jocul pastreaza multe elemente din predecesorul sau, dar aduce si multe lucruri noi si interesante.

La o prima vedere noul Super Mario este un platformer in adevaratul sens al cuvantului, care insa nu are idei originale, nemaiintalnite in alte jocuri. Asta ar putea fi adevarat, dar se poate usor observa ca punctul forte al jocului nu este inovatia in sine, ci diversitatea tehnicilor si ideilor folosite. Idei pe care unele jocuri se bazeaza in intregime, cum ar fi utilizarea unei bormasini pentru a sapa dintr-o parte in alta a unei planete, reprezinta doar cateva nivele in Super Mario Galaxy 2. E ca si cum regele-platformerelor incearca sa surclaseze concurenta folosind propriile lor unelte intr-un mod mai interesant si mai antrenant.

Povestea jocului este clasica: Mario se intoarce intr-o zi acasa ca sa descopere ca printesa Peach a fost din nou rapita de Bowser. Pentru a ajunge la ea, Mario trebuie sa strabata o intreaga galaxie si sa adune stele. Galaxia este formata din multe planete, iar fiecare planeta aduce ceva nou fata de precedenta. Este foarte interesant faptul ca unele planete sunt 2D, iar altele 3D astfel incat se combina clasicul cu modernul. Exista nivele in care nu apar inamici, in care te transformi in albina, creezi platforme-nori sau poti sa gasesti chiar si o ciuperca pe care daca o manaci poti sari foarte sus, dar nu mai poti alerga. Un alt lucru care face jocul divers este aparitia lui Yoshi, dinozaurul lui Mario, care are multe abilitati speciale.

In concluzie, Super Mario Galaxy 2 este mai bun decat primul si poate fi considerat poate cel mai bun joc publicat de Nintendo. Variat, creativ si foarte distractiv, acest joc va deveni cu siguranta unul dintre jocurile voastre preferate.

No comments: