22 January 2007

Legacy of Kain: Defiance

Producator: Crystal Dynamics
Publisher: Eidos Interactive


Defiance este al cincilea titlu al seriei Legacy of Kain.
Avem aici de-aface cu unul din cele mai captivante jocuri prin povestea ce sta in spatele sau. Desigur pentru a putea aprecia acest joc la adevarata lui valoare trebuie sa jucati mai intai titlutile precedente ale seriei. Multe mistere legate de universul Nosgoth mi-au fost elucidate doar dupa ce am pus cap la cap evenimentele povestii fragmentate in cele 5 titluri.
In 1996 apare primul Blood Omen, unde necromancerul Mortanius il transforma pe Kain in vampir. Kain refuza sacrificiul pentru a devenii urmatorul Guardian al Echilibrului, prin aceasta condamnand Nosgothul la o era de haos si teroare. Al doilea titlu al seriei, Soul Reaver este lansat in 1999. Aici jucam cu Raziel, unul din locotenentii lui Kain. Acesta evolueaza inaintea lui Kain fapt pentru care este aruncat in Lacul Mortilor. Este apoi readus la viata ca un inger al mortii cu abilitatea de a devora suflete de un Elder God si cauta sa se razbune pe Kain. Dupa o confruntare intre cei doi Kain se teleporteaza in trecut. Lupta dintre cei doi continua in Soul Reaver 2 si mai tarziu in Blood Omen 2.
De data aceasta jucam atat cu Kain cat si cu Raziel, cu fiecare cate un nivel. Prin asta se pierde monotonia si rutina care se instaleaza cu usurinta in alt jocuri. Mecanica de joc este una antrenanta iar luptele sunt de-a dreptu spectaculoase. Primim pe parcurs ce avansam in joc upgrade-uri la sabii, puteri telekinetice si abilitatea de a face combouri care mai de care mai sofisticate. In plus, Raziel are posibilitatea sa a trece din Spectral Real in Material Realm care confera jocului o noua perspectiva si puzzleuri care se bazeaza pe aceasta. Im singur lucru m-a iritat pe tot parcursul jocului: camera cinematica specifica jocurilor care sunt disponibile si in varianta de PS2.
Texturile cu care sunt acoperite nivelele sunt foarte detaliate, iar animatiile sunt bine puse la punct. Din punct de vedere grafic jocul are o aura de poveste.
Foarte mult m-au impresionat vocile personajelor. Se pare ca au lucrat profesionisti adevarati ca sa dea glas eroilor jocului. Coloana sonora este compusa din muzica ambientala si regasim unele fragmente clasice din primul Soul Reaver.
Defiance este cu siguranta unul in cele mai bune jocuri pe care am avut placerea sa le parcurg personal. Povestea m-a fascinat de cand am pus mana pe primul Soul Reaver si imi va ramane mult timp in minte tot universul Nosgoth impreuna cu Raziel si Kain. Vi-l recomand cu toata caldura!

Storyline: 10/10 Gameplay: 9/10 Grafica: 9/10 Sunet: 10/10 Feeling: 10/10

Sistem necesar: procesor 800 MHz, memorie 128 MB, video 32 MB

5 comments:

Aditzu4u said...

Cine poate sa ma ajute si pe mine...Am ajuns cu kain la un castel...ceva de genu. Ma invart pe langa el si nu pot face absolut nimic...Sar langa un portal si ma trimite altundeva si trebuie sa gasesc "ceva" care sa deschida alt portal... CE TREBUIE SA FAC?! ma chinui de aproape 3 luni. Nu vreau sa`l las balta ptr k e prea tare jocul!

Anonymous said...

si eu am jucat toate partile. Din perspectiva mea, unul dintre cele mai tari jocuri



by BIGLOU

Unknown said...

sal, cine poate sa imi spuna si mie cum gasesc a treia arma cu raziel? pls

Mitza_003 said...

Super tare jocul. Aceasta serie e ceva incredibil.

Anonymous said...

sal cine poate sa imi spuna cum gasesc dark reaver cu raziel si ce fac dupa ce trec de portal?