07 June 2008

Lego Indiana Jones: The Original Adventures

Lego Indiana Jones este creat de studioul care a imbinat 2 idei: Lego + StarWars rezutand un joc original si amuzant. Iata ca de curand au creat un joc in care veti retrai momente cheie din primele 3 parti ale cunosnutului film (Indiana Jones), intr-o maniera unica, in care tot enviromentu si personajele sunt alcatuie din piese Lego. Ideea de seturi de contructii pentru copii aduse intr-un joc de aventura poate parea ciudata la inceput - si vederea unei maimute din cuburi este neasteptata - dar filmul plin de actiune se imbina foarte bine micile personaje Lego. Chiar daca nu sunteti nostalgici, puzzleurile si lucrul in echipa vor atrage si oamenii care nu-l plac pe Indiana Jones...
Ca si jocurile din seria Lego Star Wars, Lego Indiana Jones este un puzzle la baza, cu mici portiuni de lupta si putine elemente de platformer. Experienta pe care o veti avea este cam la fel ca in celelalte jocuri Lego, dar puzzleurile sunt mult mai inteligente, mai logice si mai putin frustrante :) Jocurile precedente contineau cateva puzzle-uri atat de complicate incat nici cel mai inrait jucator nu le gasea rezolvarea prea usor. Astfel de puzzleuri mai exista si in acest joc, dar au fost reduse la "misiuni bonus", pe care nu sunteti obligati sa le rezolvati. Inca veti petrece ceva timp incercand sa deschideti usi sau sa treceti de prapastii, dar nu veti mai fi grabiti de clasicele timere.
In Lego Indiana Jones aventurile sunt putin mai liniare, dar obstacolele sunt destul de diverse. Cele mai amuzante puzzleuri sunt cele care implica fobiile cu care diferite personaje au fost blestemate. Lui Indiana nu-i este frica sa sara peste lava topita folosindu-se de biciul sau sau sa treaca peste tepi in timp ce este alergat de un bolovan urias, dar aproape va lesina la vederea unui sarpe. Bataliile finale aduc si ele ceva nou de fiecare data. De la a trebui sa va dati seama cum omorati pe cineva care se regenereaza rapid, pana la un boss care sare tot timpul, aceste intalniri sunt amuzante, dar scurte, in caz contrar va veti vedea capul de lego zburand departe de corp.
In alte sectiuni ale jocului trebuie sa folositi elefanti pentru a trece peste noroi, sa conduceti o motocicleta fiind urmariti de un grup de biciclisti, sau sa conduceti printr-o mina abandonata.
Cu toate ca puzzleurile ar fi fost destul ca sa faca Lego Indy un joc foarte bun, umorul spumos il face sa fie o placere si pentru cei care doar se uita. Secventele cinematice mute spun povestea filmului mult mai amuzant decat si-a imaginat Spielberg. Nu veti vedea cum i se topeste fata vreunei figurine lego nefericite, dar il veti vedea pe tatal lui Indy adormind (era batran) si chiar pe personajul care-l reprezinta pe Harrison Ford purtand o peruca blonda ca sa pacaleasca un gardian. Accentele umoristice merg mai departe de cinematice, aflandu-se peste tot in jurul vostru. Daca aveti timp sa admirati decorul in timp ce scapati dintr-un castel in flacari veti putea vedea o pictura a sfinxului cu cap de lego. Puteti gasi de asemenea si referinte la Lego Star Wars: soldati care poara casca de Darth Vader, Belloq care rade de C-3PO, si o referire la Hoth ascunsa intr-un nivel.
Nivelele merita jucate de mai multe ori numai ca sa descoperiti toate referintele, dar exista un motiv si mai bun. Fiecare nivel este plin de bonusuri ascunse. Parctic, este imposibil sa le colectati pe toate de prima data cand jucati. Sunt mai multe peronaje cu care puteti juca, fiecare cu abilitaitle lui speciale. Indiana are biciul lui credincios cu care poate sari peste obstacole sau apuca obiecte de la departare. Mai sunt si profesorii, care pot descifra texe ciudate, sau un personaj mai mic care se poate strecura in locuri inguste. Ar trebui sa fiti foarte mutumiti daca terminati jocul descoperid macar jumatate din toate secretele sale.
Lego Indiana Jones arata progresul celor de la Traveller's Tales. Ritmul alert, secvente cinematice amuzante si puzzleurile antrenante il fac pe acesta cel mai bun joc Lego de pana acum. Nu este cel mai complicat, dar are atatea bonusuri ascunse incat va va face sa-l jucati de mai multe ori.

No comments: