02 June 2008

Echochrome

Echochrome este un puzzle mai putin obisnuit ce poate fi jucat in reteaua PlayStation. Aici va jucati cu realitatea in timp ce incercati sa navigati prin nivele pline de iluzii optice care sunt derivate din operele lui M. C. Escher. Scopul fiecarui nivel din Echochrome este sa ghidati un manechin, colectand patru "ecouri" ale voastre, imparstiate prin tot nivelul. Singura voastra influenta asupra mediului consta in modul in care manipulati camera, cu ajutorul unui bat, care altereaza obstacolele nivelului in functie de perspectiva. Daca doua platforme diferite par ca se ating, atunci cand rotiti camera ele chiar se vor atinge. Daca manechinul va cade printr-o groapa, va ateriza pe orice pare ca se afla sub ea. Aveti 3 minute sa terminati fiecare nivel, astfel jocul nu se rezuma la a gasi calea corecta de a colecta "ecourile", dar si la a fi rapid si eficient. Manechinul se misca singur si nu se opreste niciodata decat daca solicitati asta ca sa va ganditi, dar nici atunci ceasul nu se opreste. Una dintre trasaturile particulare ale jocului il constituie stilul minimalist si izbitor. Cu toate ca jocurile monocromatice nu se compara cu cele moderne, in care procesorul este utilizat la maxim, Echochrome are efecte vizuale foarte placute, unice. Culorile alese sunt adecvate unui joc in care conteaza perspectiva schimbatoare si perceptia spatiului. Vocile sunt si ele placute, sunetele sunt reduse la pasii manechinului si o voce calma de femeie care va ghideaza.
O alta optiune foatre interesanta este editorul de nivele, astfel prelungindu-se timpul pe care o sa-l petraceti jucand Echochrome. In modul de editare aveti acces la toate uneltele pe care le-au folosit creatorii pentru a face nivelele originale.
Echochrome este astfel un joc inovator, cu puzzle-uri antrenante, care se joaca cu perceptia voastra si va forteaza sa gasiti noi rezolvari interesante.

No comments: