17 June 2008

Hapland

Hapland este un puzzle unic, in care aveti o arie vasta in care va puteti deplasa pentru a termina o misiune si tot felul de obiecte si oameni cu care sa experimentati. In acest Hapand scopul este sa aprindeti 2 torte si sa deschideti un portal (ceva apropae banal). Jocul va ofera diverse hint-uri: sa clickati de mai multe ori anumite obiecte, sa cititi ce scrie pe pereti si sa fiti atenti a timing. Cu toate hinturile, tot greu pare... Trebuie sa incepeti sa clickati pe lucruri si sa va dati seama singuri ce se intampla in jur.
Partea frumoasa la Hapland este ca va incurajeaza chiar si atunci cand nu sunteti pe drumul bun. Puteti sa faceti ceva gresit, dar se va intampla un eveniment de care aveati nevoie, dandu-va impresia ca ati progresat cand de fapt doar va amageste. Daca jucati destu de mult, incepeti sa va dati seama cam ce ar trebui sa faceti si in ce ordine, dar timingu tot va va pune probleme. Pana la urma, totul este logic (cel putin pentru o lume de desene animate) si dupa ce va dati seama puteti termina jocul in aproximativ un minut, dar nu aceasta este ideea jocului. Veti petrece mult timp omorand omuleti nevinovati din desene pana veti aprinde tortele corect.
Felu in care este desenat jocul este aparte. Aproape toate obiectele au animatiile lor unice; personajele sunt stick-figures care potrivesc perfect in joc. Nu exista suntete de fundal, ci doar unele sunete scoase de obiecte, astfel incat va puteti asculta muzica favorita in timp ce jucati.
Hapand este un puzzle foarte bun; nu este liniar si va da hinturi fara sa va ghideze prea mult. Fiecare actiune infuenteaza restu jocului si totul se se rezuma la deductii logice.

Joaca Hapland 1, iar cand il terminati mereu puteti incerca continuarile Hapland 2, Hapland 3 sau Escape from Rhetundo Island

No comments: