12 February 2007

N

Producator: Metanet (Raigan Burns and Mare Sheppard)

N. "you're a little dude running around in a puzzle-y world inhabited by enemies".
In spatele acestui nume se ascunde o mica bijuterie care nu va va lasa prea usor sa va mai dezlipiti ochii de monitor. Este unul din acele jocuri care nu se remarca prin grafica de ultima ora, efecte speciale care va iau ochii, feeling cat mai realist sau poveste cat mai credibila. N este un joc cu stil ce compenseaza toate acestea oferind un gameplay de zile mari.
Bine, bine, dar la ce ne putem astepta de la un single-screen platformer realizat in flash care are sub 2 MB?! Sa mai pomenesc ca fiecare nivel se intinde pe 800x600 pixeli si ca pentru a-l juca sunt necesare doar 3 taste? Nu lasati dimensiunile jocului exprimata in kB sa va incurce, N are nu mai putin de 550 de nivele complet diferite care nu sunt tocmai usor de parcurs. In plus acesta ofera si un editor pentru a va creea propriile voastre nivele, astfel jocul avand o viata prelungita in pc-urile voastre.
Sunteti un mic luptator ninja de data aceasta captiv intr-o lume plina de robotei si capcane (de ninja). Colectionati aur, fugiti cat mai repede de sentinele, sariti la timp, luati cheia pentru urmatoru nivel si ajungeti teferi la exit. Fizica ce animeaza micul ninja si lumea acestuia ofera jocului si mai mult stil. Animatiile sunt de asemenea de exceptie.
All in all am numai laude la adresa celor de la Metanet care au realizat un joc genial de simplu cu un stil aparte. Surpiza: jocul este freeware, iar pe situl oficial gasiti cateva tutoriale care explica motorul fizic folosit.

Gameplay: 10/10
Grafica: 10/10
Feeling: 10/10

No comments: