15 February 2007

Worms World Party

Producator: Team17

Poate ca jocul a aparut acum cativa ani dar inca nu a murit. Este unul din putinele cu idei traznite care chiar reuseste sa fie placut multora. Ce poate fi mai amuzant decat cativa viermisormi cu replici pline de umor care se arunca in aer folosind banane explozive, rachete, grenazi, vaci si alte asemenea?! Ei sunt placuti chiar si jucatorilor de sex feminin. Practic avem aici de-aface cu 2 sau mai multe echipe de viermisori plasati pe o insula complet distructibila. Jucam cu cate un viermisor pe rand intr-un timp limitat si avem un numar limitat de focuri. Astfel incadram jocul ca fiind un Turn Based Strategy cu viermisori :P
Tactic, jocul este destul de profund. Omoram viermisori fie aruncandu-i in apa, fie reducandu-le viata pana la 0 sau chiar sub. Virmisorii nu se deplaseaza prea usor, dar in ajutor ne vin jetpackul, gravity modifier, inja rope si kituri de modificat relieful. Ne putem construi cazarme pentru a ne feri si putem sapa in pamant pentru a ne ascunde. Avem de asemenea un arsenal intreg de arme de foc precum trditionala bazooka, porumbei explozivi, grenazi de toate marimile si formele, bombe nucleare, ba chiar si un magar imens de beton.
Pe partea de Single Player putem aborda campania care ne plaseaza in misiuni care mai de care mai traznite sau putem alege sa jucam un meci rapid contra computerului. AI-ul reuseste de multe ori sa va faca fata mai ales pentru ca acesta este foarte calculat cand lanseaza proiectilele. In multiplayer puteti juca fie pe acelashi calculator in modul hot seat cu mai multi amici sau prin internet cu alti jucatori aflati la distanta. Inca exista o comunitate online destuld de activa si puteti gasi repede un quick match cu cineva. Problema lagului nu exista la un TBS.
Din punct de vedere grafic jocul aduce mai mult a benzi desenate. Nu are nicidecum pretentia de a fi real sau de a impresiona jucatorul cu artificii si efecte speciale nemaipomenite. Jocul oricum reuseste sa ofere satisfactie la fiecare explozie.
Cei de la Team17 au reusit sa creeze un joc cu adevarat original si interesant din punct de vedere tactic accesibil multora. Continuarile acestuia sunt Worms 3D si Worms 4: Mayhem.

Gameplay: 10/10
Multiplayer: 10/10
Grafica: 8/10
Sunet: 10/10
Feeling: 9/10

Sistem necesar: procesor 200 MHz, memorie 32 MB, video 2 MB

1 comment:

Anonymous said...

bai fratilor n-am ce sa va spun etare jocu il am acasa si e tare n-am ce spune!oricum pa