15 February 2007

Warhammer 40000: Dawn of War

Producator: Relic
Publisher: THQ

Warhammer 40000... hmmm? cine si-a inchipuit k si in anul 40000 se vor duce lupte intre rasele vesnic puse pe harta? Este interesant sa vedem cum au evoluat oamenii, orci, elfii si nemortii dupa atata timp... Este chiar amuzant sa observi ca micii orci inca sunt verzi, au cavitatea bucala cat jumatate din cap, vorbesc funny si mai nou sunt inarmati cu mirtaliere, aruncatoare de flacari si alte tipuri de armament greu pe langa toporul traditional.
DoW reuseste sa renunte la retetele vechilor RTS-uri si sa sparga cliseele pe alocuri. Prin asta intelegem ca se desfiinteaza legatura intre satean-mina-towncenter. Acum resursele sunt asigurate de anumite puncte amplasate strategic pe harta. Aceste puncte sunt de obicei centrul confruntarilor deoarece sunt vitale unei victorii. De asemenea DoW renunta la ideea ca unitatea de baza a armatei este un amarat de soldatel. Acum pe portile baracilor vor iesi grupuri de cate 4 unitati. Pe parcurs la scest grup se pot adauga alte 6 unitati in total avand acum 10 soldatei 4 dintre ei putand fi armati cu o arma speciala. Daca acestui grup i se adauga si un general care sa ridice moralul trupelor soldateii vor deveni mai eficienti si veti vedea ca micul grupulet de soldatei devine chiar util. Toate acestea profunzime tacticii.
Din punct de vedere grafic nu prea am ce sa le reprosez celor de la Relic. Animatiile sunt la inaltime, felul in care un Dreadnought zdrobeste o mica unitate dupa care o arunca cat colo patand solul cu sange m-a lasat putin pe ganduri, dar nu m-am putut concentra prea mult pe o unitate caci navalise in zona un grup de soldati in cu Practic jocul arata bine de la orice nivel de zoom. Unitatile sunt lucrate meticulos, in detaliu si cu mare atentie (se vede ca este mana celor de la Relic). un tanc in frunte care facea zgomot.Soldati mor in stanga si indreapta, tancuri zguduie pamantul cu exploziile lor, gloante zboara in toate directiile iar in mijlocul conflictului se zbate unul din eroii jocului - o unitate supredimensionata. Nu regret nici o clipa timpul pierdut admirand acest spectacol.
In campanie aveti parte de 11 misiuni ce pot fi jucate doar de partea oamenilor. Aceasta m-a deranjat deoarece nu pot spune ca jocul este complet din moment ce jucam doar cu o singura rasa in campanie, dar presupun ca producatorii sau gandit ca pot scoate bani dupa urmatoarele add-on-uri.
Per total am numai laude pentru cei de la Relic, mai putin campania putin saraca, dar care cu siguranta va fii completata de add-on-uri. Warhammer 40000, un RTS furibund ce renunta la anumite clisee.

Gameplay: 9/10
Campaign: 7/10
Multiplayer: 10/10
Grafica 10/10
Sunet: 10/10
Feeling: 10/10

Sistem necesar: procesor 1500 MHz, memorie 256 MB, video 32 MB

No comments: