18 March 2008

Sins of a Solar Empire

Producator: Ironclad
Publisher: Stardock

Sins of a Solar Empire este unula dintre acele jocuri care creeaza dependenta inca din primele minute de joc. Este un inceput promitator pentru un developer relativ mic. Ironclad si publisherul Stardock ar trebui sa fie mandri deoarece au creat unul dintre cele mai originale si antrenante jocuri de strategie din ultimii ani.
Actiunea jocului se petrece intr-un viitor indepartat, unde o grupare a mai multor lumi populate de oameni (Trader Emergency Coalition) porneste impotriva a doi inamici comuni. Prima amenintare vine din partea Advent-ului, o grupare de oameni care a adoptat filosofia extraterestra si incearca sa o faca cunoscuta utilizand forta. Si mai rai sunt Vasarii, o rasa extraterestra misterioasa care doreste sa anihileze toti oamenii. Puteti juca din perspectiva oricarei grupari, care sunt foarte asemanatoare intre ele.
La fel ca in majoritatea jocurilor de strategie in spatiu, actiunea incepe cu voi in posesia unei singure planete, dupa care puteti coloniza alte cateva. Unele planete pot fi colonizate foarte usor, in schimb ce pentru altele aveti nevoie de tehnologii speciale. Ca sa va continuati expansiunea va trebui sa va construiti diferite nave pentru a explora universul, a gasi noi planete pe care sa le colonizati sau pentru a va anunta cand inamicii sunt in apropiere. Cea mai buna nava pe care o puteti avea este Capital Ship-ul, cea mai mare impresionanta si puternica nava din joc. Pe masura ce aceasta nava capata experienta capatati noi abilitati pentru ea.
Jocul va obliga constant sa luati decizii in legatura cu locul de unde va luati resursele, deoarece acestea sunt foarte importante. Exista trei tipuri de resurse: bani, metal si cristale. Banii sunt generati de locuitorii planetelor voastre iar matelul si cristalele se obtin de pe mici asteroizi.
Din cand in cand veti avea parte de atacul piratilor, mercenari care vor ataca pe oricine plateste mai mult. Partea buna este ca puteti sa ii faceti sa va atace oponentul daca ii platiti destul. Pe de alta aprte si adversarii vostri pot face la fel.
Chiar daca pare complicat pentru un RTS, jocul se desfasoara incet, lasandu-va timp sa va ganditi la urmatoarea miscare. Singurul dezavantaj al jocului este ca dureaza foarte mult sa il terminati (bataliile pot dura peste 6 ore).
Prezentarea vizuala a jocului este excelenta. Nu are grafica care bate la ochi, dar navele arata foarte bine din orice unghi, fie ca sunt vazute din lateral, de sus sau la un nivel mare de zoom.
Daca sunteti fan al RTS-urilor in spatiu Sins of a Solar Empire este o necesitate. Este un joc addictive, care ridica strategia in spatiu la un nou nivel.

No comments: