30 March 2008

Sid Meier's Pirates

Producator: Firaxis Games
Publisher: Atari

Sid Meier's Pirates este un joc de aventura creat de Firaxis Games care, ca si celelate jocuri ale lui Sid Meier va va tine in fata calculatorului mult timp...
Povestea incepe in momentul rapirii misterioase a familiei voastre, pe cand nu erati altceva decat un copil bogat. Peste multi ani ajungeti marinar, in sperata de a va razbuna familia. Nimic neobisnuit... (razbunarea aare in majoritatea jocurilor)
Aveti o libertate foarte mare in privinta dezvoltarii personajului vostru: puteti sa va aliati cu una sau mai multe dintre principalele tari (Anglia, Spania, Franta si Olanda) si sa ii ajutati sa lupte impotriva altor tari, sau puteti pur si simplu sa deveniti pirat. Ca pirat veti lucra de unul singur, avand grija de nava voastra si de bogatiile pe care le furati, in timp ce va cautati familia. Cu toate acestea, alinata cu anumite tari poate avea avantajele ei; daca va intoarceti impotriva fiecarei natiuni va veti trezi bombardat imediat ce va apropiati de un oras. Orasele sunt reprezentate de mici insule sau porturi, pe fiecare existand un loc unde va puteti repara nava, o taverna de unde puteti recruta marinari sau obtine informatii valoroase si un vanzator ambulant, la care puteti vinde obiecte. Daca alegeti sa fiti pirat, va trebui sa intrati pe ascuns in orase, evitand gardienii.
La prima vedere, jocul este foarte placut: porniti in cautarea familiei, prestigiului, pirati rivali, nave mai bune si comori ascunse. Cu toate acestea, jocul are si parti mai putin bune... Confruntarea cu alte nave pare interesanta la inceput (va miscati pe mare si trageti cu tunurile), dar mai tarziu se dovedeste repetitiva si adversarii sunt prea usor de invins. Factorul decisiv intr-o lupta il constituie numarul de tunuri pe care il detine o nava. Daca pierdeti ramaneti abandonat pe o insula pana cand o nava de pirati va alege capitan, iar daca castigati puteti sa luati nava rivala cu voi. De asemenea, o parte din echipajul invins vi se va alatura.
Daca bataliile pe mare nu va pasioneaza puteti sa atacati orase pe uscat. Si aici este foarte important sa aveti un numar mare de oameni in echipaj, deoarece o strategie elaborata nu o sa va ajute prea mult. Cand invingeti un oras el devine al vostru, ca si toate bunurile din el. Gameplay-ul se rezuma in parte la minijoculete: exploreaza lumea, batalie navala, lupta cu sabiile, dans cu fica guvernatorului, infiltrare in oras, sapatuld e comori, s.a.m.d.
Din punct de vedere grafic, Pirates! Live the Life este foarte frumos. Peisajul de pe mare este autentic si duce cu gandul la desenele animate, iar navele sunt frumoase din toate punctele de vedere, chiar si in timpul unei lupte, cand sunt lovite. Personajul principal este si el foarte simpatic. Partea cea mai trista este faptul ca aveti un timp limitat de a termina jocul... Personajul vostru imbatraneste pe parcursul jocului, fiind la un moment dat nevoit sa se retraga si sa duca o viata linistita. Aveti totusi posibilitati de a va prelungi viata daca dobanditi abilitati de doctor sau daca aveti anumite itemuri.
Daca doriti sa jucati un joc relaxant, frumos, plin de peisaje tropicale si nu foarte complicat, Pirates! Live the Life este jocul perfect pentru dvs. Priviti clipul de mai jos ca sa va convingeti!

No comments: